Понедельник, 06.05.2024
Це цікаво / Это интересно
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2017 » Май » 25 » ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ КАВУ В ЗЕРНАХ І МЕЛЕНЕ
23:30
ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ КАВУ В ЗЕРНАХ І МЕЛЕНЕ

Всім привіт. Як каву варити багато знають. Як вибирати розчинну каву — теж. І про властивості кави чули. А от як не попастися на виверти нечесних виробників і вибрати справжню каву вміють не всі. Сьогодні — про це.

Якщо подивитися на упаковки з кавою на полицях магазинів, то виявиться, що всі вони суцільно із зерен арабіки.
Сорт арабіка – вважається найкращим видом кави. Арабіка має специфічний приємний аромат і злегка кислуватий присмак, що вважається характерною особливістю цього сорту.

Цей вид кави росте в певних кліматичних умовах і схильний до дії комах або хвороб. За ним доводиться багато доглядати, а невеликий урожай. Цими витратами і високими смаковими якостями обумовлені високі попит і ціна на цей вид кави.

Існує ще один сорт кави. Його називають робуста. Робусту простіше вирощувати і врожай значно вище, але за смаковими якостями поступається зерен арабіки. Тому ціна на нього набагато нижче (приблизно в 10 разів). Однак кофеїну в ньому більше в 2 рази, ніж у арабіці.

Нечесні виробники часто підміняють один вид кави іншим або перемішують сорту, а продають, як арабіку. Однак зерна кави розрізняються за зовнішніми ознаками:

1. Зерна арабіки більш довгасті і більше за розміром, ніж зерна робусти.

2. Борозна, разрезающая зерно посередині, у арабіки злегка хвиляста, що нагадує англійську букву S, а у робусти – пряма і товста.

Розгляньте уважно на фото обидва види кави: ви можете навчитися розрізняти сорти за зовнішніми ознаками.

Любите якісну каву?! Замовити її дешевше можна тут: заказать зерновой кофе.

Часто любителі кави самі змішують в різній пропорції обидва сорти, намагаючись знайти для себе більш відповідний смак і міцність.

Але!! Хочу звернути вашу увагу на те, що останнім часом навчилися підробляти самі зерна кави! Так-так! Для цього беруть крохмаль, перепалений цукор або барвники, ароматизатор, а іноді — пластмасу, змішують, одержують щось на кшталт тесту, а далі ліплять з них зерна, які потім обпалюють до потрібного кольору.
Цю підробку можна розпізнати за такими ознаками:

coffeVibor_3

по-перше, в склянці з холодною водою підроблений кави підфарбовує воду, так як в його складі є барвники,

по-друге, підроблений кави опускається на дно, а справжній – залишається на поверхні.

Крім цілісних зерен часто продають мелену каву. Ну і природно, ця кава ще простіше підробити: адже в розмолотої суміші не видно з якого сорту її зробили і взагалі, кава.

Дуже часто для здешевлення продукту додають сторонні домішки типу цикорію, вівса, жолудів і т. д.

Як правильно вибрати мелену каву
coffeVibor_5

Зазвичай використовують тест з холодною водою:

у холодній воді барвники або цикорій забарвлюють воду, а справжню каву – ні. Краще купувати каву в зернах, чи не так?

Думаю, ви, як люди розумні, самі домыслите, що в упаковках з кавою з вершками або з полуницею знаходиться далеко не те, що там написано. Якщо ви — прихильник здорового способу життя, то купіть натуральні продукти і самі зробіть мікс.

Але в магазинах багато і хорошої кави. При його виборі зверніть увагу на самі упаковки.

Кава належить продуктам, які дуже швидко втрачають свої смакові якості: кофеїн залишиться, а аромат зникне. Тому кава має бути у вакуумних упаковках. Сам сорт кави або його помел – це питання смаку.

coffeVibor_4 У справжньої кави грубого помелу на упаковках ви можете виявити клапан (погляньте на фото). Ви можете, натиснувши на цей клапан, відчути вирвався запах кави. Ці клапани зроблені для того, щоб стравлювати нагромаджена ефірне речовина, яка може не тільки роздути, але і розірвати пачку. Клапани зроблені так, що працюють тільки на випуск ефіру.

Краще всього купуйте каву в невеликій упаковці, так як у відкритому вигляді воно швидко втрачає смакові якості. Але якщо ви все-таки купили каву більше ніж треба, то найкраще зберігати в герметичній банку, в темному місці.

Що стосується строків зберігання, то тут все просто: вони вказані на упаковках і чим свіже, тим краще.

Просмотров: 388 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
ИНТЕРЕСНО
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz