Кролятина – один з найбільш корисних видів м'яса. У м'ясі кролика багато корисного білка, мало жиру і воно дуже смачне, якщо знати, як правильно приготувати кролика. Ось кілька моїх рецептів приготування кролятини, які гарантовано вам сподобаються.
Як приготувати кролика в сметані
Рецепт, як загасити кролика в сметані, відомий давно і застосовується в багатьох країнах. А все тому, що сметана робить кролятину ніжною на смак. Тушкування м'яса кролика в сметані – один з кращих рецептів приготування кролика в домашніх умовах.
До того, як приготувати кролятину в сметані, переконайтеся, що у вас є:
м'ясо кролика (одна невелика тушка);
200 грам шампіньйонів;
150 грам сметани;
3-4 зубчики часнику;
олія оливкова;
8 картоплин середнього розміру;
1 столова ложка сушеного розмарину;
100 мілілітрів білого столового вина;
мелений перець, сіль за смаком.
Приступаємо до приготування страви. До речі рецепти можна брати тут:http://bufet.net/. М'ясо (порційні шматки) потрібно спочатку замаринувати протягом пари годин у холодній воді, розведений соком половинки лимона і оцтом. Потім шматки потрібно натерти сіллю, травами і перцем. Гриби ріжемо четвертинками, часник ріжемо дуже дрібно, картоплю нарізаємо великими шматками. Потім кролика обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки, а потім у тому ж олії смажимо гриби до підрум'янення. В самому кінці смаження додаємо часник, а через хвилину – картопля. Все солимо і перчимо. Через хвилину підкладаємо до картоплі і грибів кролятину, посипаємо розмарином, заливаємо все вином. Вино потрібно випарувати на сильному вогні, після чого зменшуємо вогонь, додаємо сметану, накриваємо все кришкою і тушкуємо на дуже повільному вогні годину-півтора, поки картопля не станемо м'якою. Тепер ви знаєте, як готувати кролика в сметані.
Кролик з маслинами
Як готувати кролика з маслинами знає не кожен, але той, хто хоч раз спробував це блюдо, ніколи не забуде його ніжний, тонкий смак. Кажу це з власного досвіду.
Отже, до того, як приготувати кролятину з маслинами, приготуйте наступні інгредієнти:
кролик (1,5 кг);
0,5 кг помідорів;
цибуля – 2 штуки;
3-4 зубчики часнику;
100 грам маслин;
200 грам білого вина;
2 перцю (солодких);
4 столові ложки оливкової олії;
чебрець, розмарин, кріп;
чорний перець;
лавровий лист;
сіль.
М'ясо потрібно промити і просушити, цибулю, часник, зелень промити і дрібно порізати. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і дрібно нарізати, видаливши насіння. Кролятину потрібно обсмажити в розпеченому маслі 10 хвилин, потім посолити і поперчити його, додати в сотейник часник, цибулю і порізану зелень. Все обсмажити 3 хвилини, додати нарізані помідори, згасити 5 хвилин і влити вино. Все знову посолити і поперчити, довести до кипіння і тушкувати 40 хвилин. Потім додати солодкий перець, тушкувати ще 10 хвилин, додати маслини і вимкнути. Блюдо готове – приємного апетиту!
Як приготувати кролика в духовці
Найкорисніший спосіб приготування кролятини – запікання в духовці. Ділюся своїм способом, як запекти кролика в духовці для отримання ніжного і ароматного м'яса. Готую я кролика, попередньо розрізавши тушку на порційні шматки для зручності подачі.
До того, як кролика приготувати в духовці, потрібно мати наступні інгредієнти:
кролятина – 1,5 кг;
гірчиця не гостра – 3 столові ложки;
кефір;
цибуля – 3 цибулини;
приправа (оптимально використовувати приправу для шашлику);
рослинна олія;
зелень;
сіль.
Приступаємо до приготування кролика. М'ясо потрібно промити і розрізати на шматки, цибулю очистити і нарізати кільцями. М'ясо потрібно скласти в миску, пересипати приправою, перекласти цибулею і присолити. Потім заливаємо м'ясо кефіром, накриваємо кришкою і прибираємо годин на 12-15 в холодне місце (краще всього в холодильник) для маринування. Коли підійде, додаємо в маринад гірчицю, все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. Можна поки розігріти духовку до 250 градусів. Наливаємо олію у форму для запікання викладаємо шматки м'яса в неї і поміщаємо в духовку на 20 хвилин. Після цього виймаємо форму з духовки, перевертаємо м'ясо кролика і знову поміщаємо в духовку на 20 хвилин. Коли підійде час, м'ясо у формі потрібно посипати рубаною зеленню, залити маринадом і тушкувати до готовності (хвилин 40).
Після того, як приготування кролика в духовці завершено, перекладаємо шматки на блюдо і подаємо в гарячому вигляді. Подача може бути з овочевим гарніром, з пюре і простим салатом – все на ваш смак. Я віддаю перевагу подавати кролика, приготованого в духовці з картоплею і овочевим салатом одночасно.
|