Воскресенье, 19.05.2024
Це цікаво / Это интересно
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2017 » Февраль » 1 » Вибираємо форми для випічки
01:37
Вибираємо форми для випічки

Якщо ви печете, ви напевно помітили, наскільки різноманітними бувають форми для випічки. Як і у випадку з будь-якими іншими пристосуваннями для кухні, існує багато точок зору на те, який тип форми є кращим. Форми для випічки зазвичай представлені в трьох видах: металеві, скляні і керамічні. В будь-якій з них можна спекти абсолютно фантастичний пиріг, тому вибір «найкращого» завжди залежить виключно від особистих уподобань. Проте, раз існують різні думки з цього питання, на користь кожного типу форм для випічки є свої «за» і «проти».

Металеві форми. Більшість представлених на ринку металевих форм зроблені з алюмінію, причому часто вони ще й забезпечені антипригарним покриттям. Радимо використовувати одноразові алюмінієві форми лише у разі, якщо ви збираєтеся спекти щось «на вихід», або печете на продаж. Помічено, що кращий результат дають форми з більш світлого металу (нагрівання в них відбувається повільніше і плавніше, ніж у темних).

Плюси: алюмінієві форми швидко нагріваються і остигають, що робить їх найбільш придатними при промисловому виробництві випічки.

Мінуси: форми з алюмінію, особливо мають покриття, не призначені для різання в них випічки. Тобто якщо ви хочете розрізати готовий пиріг прямо в такій формі, ви, найімовірніше, проткнете або подряпаєте покриття.

Дешевше можна замовити силіконові формочки тут: силиконовые формочки для выпечки.

Скляні форми. Їх обирає більшість наших знайомих. Вони недорогі, широко представлені на ринку, а головне — дають передбачуваний результат, що чудово характеризує форму для випічки. Дуже зручні скляні форми з маленькими ручками — з їх допомогою можна легко повернути форму в духовці або дістати пиріг з печі.

Плюси: скло нагрівається досить повільно, тому продукт добре пропікається і поступово підрум'янюється. Звичайно, процес випічки займає трохи більше часу, але досконалий результат того вартий! Крім того, прозорі скляні форми дають можливість бачити наскільки підрум'янилося дно випічки.

Мінуси: у скляних формах тісто більше «згортається» при випіканні, ніж в інших формах. Коли ви ставите пиріг в духовку він виглядає чудово, але може «всохнути» в процесі випікання.

Керамічні форми. Ми воліємо використовувати ці форми, незважаючи на те, що вони зазвичай дорожче. Керамічні форми з'єднують в собі плюси і скла і металу — вони повільно і рівномірно нагріваються, подібно скляним, і в той же час забезпечують гарну подачу випічки.

Плюси: більшість керамічних форм можна використовувати і в духовці, і в морозильній камері. Це незамінний перевага, якщо ви хочете приготовиить щось заздалегідь. Якщо ви заморожуєте пиріг перед випічкою, дуже важливо, щоб коли форма потрапляє з морозильника в духовку, вона витримала перепад температур.

Мінуси: безліч стандартних керамічних форм мають вигнутий край, який дозволяє виготовляти фігурну випічку. І, хоча така форма дозволяє випікати красиві фігурні пироги, в процесі випікання такі рифлені краю починають підрум'янюватися набагато швидше, ніж пропікається весь виріб. Тому необхідно пильно стежити за утворенням кірочки. Керамічні форми мають трохи більший розмір, ніж скляні або металеві, навіть якщо вони заявлені як «стандартні». Отже, необхідно трохи більше продуктів, а звідси випливає і більш тривалий час випікання.

Силіконові форми. Останнім часом з'явилися і стали популярними силіконові форми для випічки. Однак у багатьох господинь можуть виникнути питання щодо практичності та нешкідливості даного матеріалу.

Плюси: форми не іржавіють, не кришаться, легко миються у воді будь-якої температури, а головне, відповідають всім гігієнічним вимогам. Діапазон температур, при яких ці форми можуть використовуватися, дуже широкий: від — 60°З до +230°С, що дозволяє їх застосовувати в морозилці, духовці і аерогрилі. В одній і тій же формі можна спекти пиріг, піцу, а також приготувати торт або морозиво. Будь-яка випічка взагалі ніколи не пригорить в місцях зіткнення з силіконом. Завдяки його гнучкості і м'якості на силікон легко наносяться рельєфні малюнки, за рахунок яких торт або пиріг вже не буде мати потребу в додатковому оздобленні та оформленні.

Мінуси: до нестачі силіконових форм, мабуть, можна віднести те, що м'який матеріал погано тримає форму, незручно наливати тісто і переносити його в духовку, тримаючи за борти, тісто буде колихатися. Однак ця проблема вирішувана, якщо форма забезпечена спеціальним супортом, яким є кільце safe ring.

Просмотров: 550 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 SergKef  
0
<a href=http://zmkshop.ru/>ооо ясногорский завод металлоконструкций язм</a>

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архив записей
ИНТЕРЕСНО
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz