Відрізнити зерна можна навіть за зовнішнім виглядом.
Подовжені зерна Арабіки відрізняє більш рівномірний колір обсмажування. Вважається, що цей сорт кави є найціннішим, бо володіє незвичайним складним ароматом і смаком. Смак Арабіки - солодкий, з легкою кислинкою.
Зерна Арабіки містять 18% ароматичних масел, які при обсмажуванні виділяються на поверхні своєрідною плівкою. Під час приготування кави ці масла додають напою незвичайний аромат і оригінальні смакові властивості. Також вони містять 1-1,5% кофеїну і 8% цукру.
Зерна робусти майже круглі, на кінцях поздовжньої борозенки мають цятки. Вони після обсмажування рідко отримують рівномірний забарвлення. Смак робусти гіркуватий. Робуста славитися тим що в ній практично відсутня кислинка. Ну і звичайно ж - головна відмін
...
Читать дальше »